Little Bloom

Little Bloom är en webbutik som sedan 2009 säljer ekologiska barnprodukter (kläder, leksaker och blöjor) från en lokal på 34 m2 på Garnisonen i Hässleholm. Ägaren Maria Bloom Jivenius, tidigare forskare i läkemedelsindustrin, använder dagligen sina kunskaper inom kemi och biologi när hon handplockar ekologiska produkter till sin webbutik.

”Jag har perfekta lokaler här, med ’växa-utrymme’, som dessutom är lättillgängliga för hämtning och lämning av gods. Omgivningarna är fina, med naturen nära inpå. Det jag gillar med HIBAB är att de är väldigt trevliga och tittar in ibland för att höra hur det går och om jag behöver något. De är lätta att prata med, lyhörda och väldigt måna om att man trivs, vilket känns bra!”.

Maria Bloom Jivenius,
Ägare Little Bloom, www.littlebloom.se

Maria Bloom Jivenius, ägare Little Bloom

Fysio i Fokus

Fysio i Fokus drivs av Jeanette Strömberg, legitimerad fysioterapeut, som valde att starta eget efter att ha arbetat flera år på vårdcentralens sjukgymnastikmottagning. Jeanette har avtal med Region Skåne och behandlar sina patienter med rehabilitering, akupunktur, funktionell träning och medicinsk yoga på 160 m2 fördelat på två behandlingsrum, ett väntrum och en större träningshall. I träningshallen håller Jeanette även kurser i yoga på både dag- och kvällstid.

”Jag upplever att lokalerna har en härlig atmosfär och är fräscha. Många av mina patienter tycker det känns lugnt och fridfullt här. HIBAB godkände att jag tog ner en vägg, för att göra träningshallen större för mina yogakurser. De är smidiga att ha att göra med och har alltid varit snabba att åtgärda saker som jag behövt hjälp med”.

Jeanette Strömberg

Leg. Fysioterapeut, Fysio i Fokus/Andning i Fokus

www.fysioifokus.se

Jeanette Strömberg, ägare Fysio i Fokus

Jape Produkter AB

Jape Produkter AB startades 1984 och är ett familjeföretag med 15 medarbetare och en omsättning på omkring 44 miljoner kronor. Verksamheten bygger på tekniska lösningar som erbjuder funktionella produkter för växande problem i och på fastigheter genom ett brett sortiment inom bekämpning av påväxt, rengöring och tillbehör för friska och sunda hus.

Sedan 1995 hyr Jape lokaler i HIBABs fastighet på Helsingborgsvägen 14 i Hässleholm. Genom åren har HIBAB kunnat tillmötesgå Japes behov av utökade lokaler. Idag fördelas 2410 m² på 1000 m² produktionslokaler, 290 m² kontors-/personalutrymmen och 1120 m² lagerlokaler.

”Vi har haft flera dialoger med HIBAB och jag upplever att förvaltaren är lyhörd, hanterar frågeställningarna bra och engagerat samt återkopplar snabbt på ett rakt och ärligt sätt” säger VD Pia af Klinteberg. ”Att vi har tillåtits att växa i anslutning till våra befintliga lokaler har varit en förutsättning för vår verksamhet och HIBAB har löst dessa behov i takt med företagets expansion”.

www.jape.se

Öhrns Ingeniörsbyrå

Industrifastigheten Tanken 9 i kvällsbelysning

Öhrns Ingeniörsbyrå är en elkonsultfirma där det arbetar totalt fem personer med uppdrag i form av projektering av elinstallationer för om-, till- och nybyggnationer, samt elbesiktningar och kontrolluppdrag under byggtiden. Företaget startades 1952 och ägs av Martin Nilsson och Mikael Persson sedan 2007. Som exempel på några större uppdrag, som de arbetat med den senaste tiden kan nämnas ombyggnaden av Havremagasinet, Osby kommunhus samt åt NIBE i Markaryd.

”HIBAB totalrenoverade de 140 m2 stora lokalerna innan företaget flyttade in. Efter många år med samma hyresvärd, har vi lärt känna varandra väl. Det känns bra och underlättar kommunikationen. Vi har aldrig haft någon tanke på att flytta härifrån. HIBAB är alltid lyhörda om det är något vi önskar. Vi trivs jättebra!”.

Martin Nilsson och Mikael Persson

Öhrns Ingeniörsbyrå

Martin Nilsson, Öhrns Ingeniörsbyrå

Mikael Persson, Öhrns Ingeniörsbyrå

Stralsunds förskola

stralsund_4

Stralsunds förskola på Garnisonen i Hässleholm invigdes i maj 2010, efter att militära utbildningslokaler anpassats för två nya förskolor med omkring 100 barn. ”Vi var med i processen från början och kunde forma förskolan i samverkan med HIBAB”. Stora grönytor och skogen inpå knuten är en förutsättning för naturförskolan och en tillgång för den traditionella förskolan.

Förskolornas medvetna miljöarbete har resulterat i att verksamheten är certifierad enligt ”Grön flagg” och 2015 certifierade Hibab byggnaden enligt Miljöbyggnad Brons, som då blev kommunens första miljöbyggnad. Se intyget HÄR.

”HIBAB är lyhörda och omtänksamma och måna om att vi skall ha det bra. Vi trivs och har ett bra samarbete” avslutar Monika Åkesson, förskolechef.

Stralsunds förskola

Monika Åkesson, förskolechef