Trädhuset uppfördes under våren och sommaren 2006 och står i en skogssluttning på Hovdala naturområde, nära Hovdala slott. Det är byggt i trä och glas och bärs upp av smäckra stålpelare.

Byggnaden utgörs av tre delar: en entrédel, en serveringsdel och en konferensdel. Entrésidan är sluten och smälter in bland grönskan. När man kommit in öppnar rummen upp sig inför den fantastiska utsikten över Finjasjön och Hovdala naturområde. Serveringen är placerad så att man får fri utsikt över sjön medan konferensdelen ligger lite mer indragen bland träden. Ute på trädäcket sitter man 5 meter upp i luften bland trädstammarna med trädkronorna som tak. På kvällen belyses träden av spotlights infällda i trädäcket.

En ny restaurang- och konferensverksamhet öppnade under hösten 2022. Besök gärna The Treehouse för bokning och mer information.

Hovdala naturområde, som tidigare var ett stort militärt övningsfält, utvecklas nu till ett av Skånes större besöksområden med olika leder för den som vill vandra, rida eller cykla.

Se även www.hassleholm.se/turism och filmen ”Ett trädhus blir till” här nedan: