Tormestorps IF

Tormestorps IF bildades 1937 för att ”genom utövande av idrott höja intresset för densamma och utbilda goda idrottsmän samt verka för en god kamratanda”. Föreningen utgår från TIF-huset i Tormestorp och arrangerar träning och tävling i orientering samt skidor (vid vinterföre) på Göingeåsen och Hovdala naturområde.

Under hösten 2022 arrangerar Tormestorps IF Skånes största orienteringstävling på Hovdala med 1000 löpare på 40 banor med varierande svårighetsgrad och 50 funktionärer. Inför tävlingen uppdaterar föreningen orienteringskartan över Hovdala naturområde och delar även med sig av kartan till både HIBAB och områdets jaktlag.

”Vi har ett bra samarbete och informationsutbyte med HIBAB” berättar Bo Wetterström, ordförande i föreningen. ”Just nu har vi en dialog med HIBAB gällande remissvar för att Hovdala skall bli ett naturreservat. Det är viktigt att allt blir rätt för att vi skall få lov att fortsätta träna och tävla på Hovdala naturområde, vilket vi ser som en stor tillgång för vår förening”.