Hässleholms Motorklubb

Hässleholms Motorklubb grundades 1953 och har genom åren haft nationella och internationella framgångar. Föreningen har 400 medlemmar och verkar för att främja motorsportens trafiksäkerhet, tillvarata motorintresserades önskemål och intressen, fostra medlemmar till ansvarsfulla trafikanter och aktivt verka för ”Säker trafik i Hässleholm”.

På Mölleröd naturområde kan medlemmar köra offroad under ledning av kunniga instruktörer och ibland ordnas rallyträning på Hovdala. Föreningens välkända, årligen återkommande ”Snapphanerally” har en delsträcka på Hovdala som är så uppskattad och varierad att förare från hela Sverige känner till den.

”Vi brukar inspektera sträckan tillsammans med HIBABs förvaltare. Under våren underhåller HIBAB vägen och under hösten, efter ’Snapphanerallyt’, återställer vi sträckan med hyvel och krossgrus – det är ett riktigt win-win-samarbete” berättar CG Wilke, ordförande i föreningen sedan 1995.

”Vi är mycket glada att vi har tillgång till Hovdala och Mölleröd naturområden och kan konstatera att vi har ett utomordentligt bra samarbete, inte bara med Hässleholms kommun, utan även med HIBAB”.

www.hlmk.com