Hässleholms Cykelklubb

Hässleholms Cykelklubb bildades 1989 och var från början helt inriktad på landsvägscykling. 1990 började klubben med terrängcykling på mountainbike (MTB) för att även kunna träna under vinterhalvåret. Efterhand har MTB-verksamheten tagit över helt och klubben har flera tävlingsvinster och lovande talanger. 

Klubben tränar på Hovdala och Mölleröd naturområden och arrangerar även motionslopp och tävlingar. Den årliga ”Snapphaneturen” på Hovdala kräver 40–50 funktionärer och lockar nästan 600 deltagare till den 6,1 mil långa banan i stigrik och varierad natur. Klubben är tvungen att röja för att hålla stigarna öppna, vilket även gynnar vandring och orientering. 

”Vi har en bra och öppen dialog med HIBAB. Bland annat diskuterar vi vilka stigar som skall hållas öppna och planerar årets träningstillfällen och lopp” berättar Rickard Mauritzson, klubbens ordförande. ”Hovdala erbjuder den största arealen för MTB i Skåne i en kuperad och stigrik natur. Det är en enorm förmån att klubben får använda Hovdala och Mölleröd naturområden för sin verksamhet.”

www.laget.se/hassleholmsck