Hässleholm Brukshundklubb

Svenska Brukshundklubben (SBK) är en ideell medlemsorganisation för aktiva hundägare, specialklubb i Svenska Kennelklubben och frivillig försvarsorganisation. Hässleholm Brukshundklubb bildades 1947. Förutom aktiviteter och träffar på Brukshundklubben finns fem inriktningar som tränas i skog och mark; spårning i lina, sökning med lös hund, rapport (hunden springer mellan stationer på tid), skydd (hunden ska stoppa en flyende person och avvärja kraftiga hot mot föraren) samt träning av patrullhundar till Försvarsmakten.

Träning och tävling i specialmoment sker på Hovdala, där det är enkelt att parkera och lättillgängligt. Tjänstehundar tränas både på Hovdala och i Mölleröd.

Klubben kontaktar HIBAB för att boka datum och plats för träning och tävling. ”Det fungerar bra – Hovdala är ett stort område där olika aktiviteter kan utövas på olika områden” berättar Margareta Heinmert från klubbens tävlingskommitté. ”Generellt är det svårt för brukshundklubbar att hitta bra mark för träning och tävling. Därför är vi mycket tacksamma att vi får använda Mölleröd och Hovdala naturområden för vår verksamhet.”

www.hassleholmbrukshundklubb.se